Renault Trucks wint tweede openbare aanbesteding bij ORES

ORES is de grootste beheerder van gas- en elektriciteitsnetwerken in Wallonië. Het bedrijf zet voor zijn activiteiten een vloot van 1.050 voertuigen in. Daaronder 140 trucks van meer dan 7,5 ton, waarvan Renault Trucks er nu 107 geleverd heeft. Als intercommunale werkt ORES bij de aankoop van zijn vloot met openbare aanbestedingen. Renault Trucks verzorgde vijf jaar geleden een eerste levering voor ORES en heeft onlangs een tweede aanbesteding op rij binnengehaald. Benoît Regnier, transportdirecteur van ORES: ”We hebben net een K460 6×6 in ontvangst genomen die we voor heel uiteenlopende opdrachten inzetten, van het vervangen van een paal die bij een verkeersongeval afgebroken is, tot de ingebruikneming van een gasleiding. Voor dezelfde toepassingen hebben we al een Kerax, een C 6×2 en vijf exemplaren van de C 4×2, zodat elke regio nu een eigen kraanwagen heeft.” Naast die kraanwagens zet ORES ook tot ateliers omgebouwde trucks in voor het gasnetwerk, en vooral vrachtwagens met hoogtewerkers voor het beheer van het elektriciteitsnet. Het gaat meer bepaald om 82 Midlums (waaronder 17 4×4-uitvoeringen), 7 stuks van de D12, 7 stuks van de D10, 3 Midliners en 3 Masters. Die voertuigen die met eigen middelen gefinancierd worden, rijden gemiddeld 20.000 km per jaar en blijven 10 jaar in dienst. En vanaf nu wordt voor elke nieuwe aankoop ook een onderhoudscontract voor 10 jaar afgesloten. Waardevolle opleidingen De voertuigen van ORES zijn over 18 sites verspreid. Ze worden onderhouden door de concessiehouder van Renault Trucks die het dichtst bij de respectieve uitvalspunten ligt. ”Van bij het begin hebben we uitstekende contacten met Renault Trucks dat ons een heel goede opvolging biedt”, gaat Regnier verder. “Meer bepaald organiseert Renault Trucks bij elke levering een aangepaste opleiding. Onze medewerkers zijn in de eerste plaats elektriciens en gaswerkers. Ze zijn niet altijd gewend om met een truck te rijden. Die opleiding door Renault Trucks is belangrijk om de afmetingen van het voertuig in te schatten, en om er als een goede huisvader en op een milieuvriendelijke manier mee om te gaan.” Binnenkort ontvangt ORES zijn D Wide CNG 4×2 van 19 ton. Dat wordt het eerste voertuig van Renault Trucks met een aardgasmotor in België. Als beheerder van het gasdistributienetwerk, is het maar normaal dat ORES het voorbeeld geeft…    

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo