Wallonië trekt 150 miljoen euro extra uit voor wegrenovatie

Waals minister Maxime Prévot heeft een plan laten goedkeuren om het wegdek van 370 kilometer wegen en autowegen de komende drie jaar te renoveren. De wegen in kwestie maken deel uit van het structurerend netwerk dat door Sofico wordt beheerd. Dit nieuwe plan van 150 miljoen euro komt bovenop het Infrastructuurplan 2016-2019 dat, met een budget van 640 miljoen euro, de wegdelen die het ergste zijn beschadigd, grondig moet vernieuwen. Het gaat hierbij dus om het afschrapen en opnieuw asfalteren van stukken weg waarvan alleen de bovenlaag in een slechte staat verkeert. De eerste werven gaan begin augustus van start.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo