Nederlanders starten Airbnb voor magazijncapaciteit

Dit najaar gaat in Nederland Stockspots van start, een nieuwe marktplaats voor stockageruimte. Het platform wordt beschreven als een Airbnb voor opslagcapaciteit. Het is een initiatief van twee logistiekers, Remko Been en Coen de Lange, die de steun kregen van de Topsector Logistiek en TKI Dinalog. Volgens de initiatiefnemers staat gemiddeld 10 tot 20% van de loodscapaciteit in Nederland gedurende het jaar leeg. Vooral seizoensgebonden producten zorgen voor lege vierkante meters. Daarom hebben ze een oplossing gezocht die gebaseerd is op de principes van de deeleconomie. Zo kwamen ze op het idee van de marktplaats Stockspots.eu. Het concept is al grotendeels klaar, maar het moet de komende maanden verder ontwikkeld worden met toekomstige gebruikers. Zij moeten de praktische werking van het platform nog uittesten. Een aantal bedrijven hebben alvast hun belangstelling getoond, zoals Kennis Transport, Mepavex, Sanders Fritom, Axell Logistics en Partner Logistics. Ook Gaston Schul overweegt om capaciteit aan te bieden voor douane- en accijnsopslag. Vanaf 1 oktober 2017 moet het platform operationeel zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo