Forse groei ID Logistics dankzij Spanje (en België)

De Franse groep ID Logistics, een belangrijke Franse speler in de contractlogistiek, heeft tijdens het eerste semester een omzetgroei gekend van maar liefst 43% (12,6% bij gelijke omvang). Vooral Spanje, waar vorig jaar marktleider Logiters werd overgenomen, droeg bij aan de forse stijging. Maar die was ook aan België te danken, waar de groep eind vorig jaar in alle discretie van start is gegaan. Tijdens het eerste halfjaar heeft ID Logistics een omzet geboekt van 658 miljoen euro. In Frankrijk bedroeg de omzet 310 miljoen euro. De (zuiver organische) groei was 11,5%, hoofdzakelijk dankzij een aantal nieuwe contracten die in 2016 van start gingen. “Het groeiritme is nu weer in lijn met dat van de voorgaande jaren”, zegt de groep. De omzet in het buitenland is nu groter dan die in Frankrijk. Ze bedroeg 348,7 miljoen (+ 90,2% en +14,2% bij gelijke omvang). De sprong was grotendeels te danken aan de integratie van Logiters in september 2016 (die een jaaromzet van ruim 250 miljoen boekt in Spanje en Portugal). De internationale omzet werd ook gestuwd door een aantal nieuwe klanten. Een daarvan is de Nederlandse groep Maxeda, die in de Benelux vier doe-het-zelfketens uitbaat: Brico in België en Luxemburg, Brico Plan-It in België, en Praxis en Formido in Nederland.  In de loop van het tweede semester 2016 opende ID Logistics in Willebroek een site van 80.000 m² meter voor de distributie in België en Nederland. Die werd tot dan gerund door Distrilog, maar Maxeda organiseerde vorig jaar een tender waarbij – naast de uitbating van het logistieke centrum voor zowel de fysieke winkels als de e-commerce – ook een ‘transport control tower’ uitgewerkt moest worden.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo