Werkgevers in transport en logistiek worden opnieuw voorzichtiger

Volgens de Manpower Barometer blijven de aanwervingen binnen de sector Transport, logistiek en communicatie beperkt het volgende kwartaal. Slechts 2% de werkgevers zou van plan zijn om te rekruteren. De Nettotewerkstellingsprognose (het verschil tussen het percentage werkgevers dat medewerkers zal aanwerven en het percentage dat personeel zal ontslaan) bereikt dus een voorzichtig positieve score van +1. “Dat betekent een sterke terugval of liefst 7 procentpunten minder ten opzichte van vorig kwartaal, maar een lichte stijging met 1 punt in vergelijking met het 4de kwartaal 2016. Na een gestage klim de voorbije drie kwartalen, gaat de sector blijkbaar door een dal. Dat weerspiegelt dat de werkgevers in de logistiek en transport opnieuw voorzichtiger worden”, aldus Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux. blank

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo