Castelein investeert in nieuwe magazijn in Puurs

De firma Castelein, die logistieke totaaloplossingen biedt vanuit tw<ee distributiecentra in Veurne en Mechelen, investeert in een nieuw warehouse te Puurs. De bouw hiervan is aangevat in april en de operationele start wordt voorzien in juni 2018. Het nieuwe magazijn heeft een totale oppervlakte van 12000 m2 en is opgebouwd uit een centraal volautomatisch hoogbouwmagazijn van 30 meter met acht gangen. De in – en uitvoer wordt verzekerd door drie wisselkranen van Lalesse Europe. Daarnaast voorziet Castelein twee conventionele magazijnen van 12 meter hoog. Vooraan het gebouw bevinden zich de laadkades met op niveau +1 een orderpickzone en op niveau +2 een werkvloer waar een beschermde werkplaats in-house komt werken.”Wij hebben geopteerd voor een hoogbouwmagazijn om de beperkte oppervlakte van het perceel optimaal te benutten. Het warehouse grenst namelijk aan de productie-eenheid van één van onze klanten. Daarnaast zorgt de combinatie van een volautomatisch hoogbouwmagazijn in combinatie met conventionele magazijnen voor een optimale service. Wij kunnen zowel grote in – en outbound volumes behandelen alsook voldoen aan klanten met specifieke vereisten. In combinatie met de twee conventionele magazijnen hebben wij een totale opslagcapaciteit van 30.000 paletten, waarvan 20.000 in het hoogbouwmagazijn.”, zegt directeur Peter Castelein.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo