DAF Vlaanderen opent nieuwe lakstraat

De nieuwe cabinelakstraat van DAF Trucks in Westerlo werd gisteren officieel geopend door Belgische Vice-Eerste Minister Kris Peeters en Paccar Executive Chairman Mark Pigott. Deze nieuwe lakstraat heeft 100 miljoen euro gekost en is 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog; Ze is in staat om 3.000 verschillende kleuren te spuiten. De ‘spuitbellen’ van de ultramoderne lakrobots draaien met een snelheid tot 50.000 t/min. om de allerhoogste kwaliteit te leveren tegen een zo laag mogelijk verbruik van lak. De capaciteit van de nieuwe fabriek bedraagt 300 CF- en XF-cabines per dag ofwel 70.000 per jaar. Dat betekent een groei van 50% ten opzichte van de huidige lakstraat, maar dankzij de geavanceerde laksystemen is ook een emissiereductie van 50% gerealiseerd. “Deze belangrijke investering zet onze sterke traditie voort van het zetten van de industriestandaard op het gebied van productkwaliteit, klantenservice en aandacht voor het milieu”, aldus Mark Pigott, Paccar Executive Chairman. “In de afgelopen 15 jaar hebben Paccar en DAF meer dan 600 miljoen euro geïnvesteerd in onze cabine- en assenfabriek. We kijken uit naar een zeer mooie toekomst in België.” ‘Voorbeeld van succesvolle maakindustrie in België’ “Ik wil DAF Trucks feliciteren met deze investering. Dit is een zoveelste prachtig hoofdstuk in een intussen bijzonder rijke geschiedenis (DAF opende zijn fabriek in Westerlo in 1966, NVDR). Het is belangrijk dat we bedrijven als dit een kader bieden waarin het goed ondernemen, investeren en innoveren is. Er was al de tax shift die de competitiviteit van onze bedrijven versterkt. En met de hervorming van de vennootschapsbelasting voegen we daar een nieuwe pijler aan toe. De federale regering doet er alles aan om de economische groei volop om te zetten in jobs en welvaart en ik ben bijzonder verheugd om vast te stellen dat DAF Trucks Vlaanderen dat principe volop in de praktijk toepast.”

In het bijzijn van de DAF Supervisory Board en DAF Trucks president Preston Feight, vierden Mark Pigott (Executive Chairman PACCAR Board of Directors) en Kris Peeters (de Vice Eerste Minister van België) de officiële opening van DAF’s nieuwe cabinelakstraat in Westerlo.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo