Lineas maakt volwaardige Europese spoorhub van haven Zeebrugge

Sinds begin deze maand verzorgt Lineas dagelijkse aansluitingen tussen drie terminals in de haven van Zeebrugge en zijn Europese Green Xpress Network. Hiermee maakt het vroegere B Logistics – dat nu een privé spooroperator is – een betere spoorontsluiting van Zeebrugge mogelijk. Lineas en de haven van Zeebrugge hebben de handen in elkaar geslagen om het spooraanbod tussen de haven en de belangrijkste Europese bestemmingen beter op elkaar af te stemmen. Zo willen ze van Zeebrugge een volwaardige spoorhub maken, zeggen ze. Door de haven rechtstreeks op het Green Xpress Network aan te sluiten, kan een lading vanuit Zeebrugge de volgende dag zijn Europese bestemming bereiken (en andersom). “Hiermee wordt het goederenvervoer via spoor aantrekkelijker en rendabeler dan via de weg”, klinkt het. Door deze nieuwe verbindingen wordt Zeebrugge nu ook verbonden met Zwitserland (Basel), Oostenrijk (Wenen, Graz/Welz), Slowakije (Bratislava), Duitsland (Köln, Ludwigshafen/Mannheim), Italië (Milano), Spanje (Madrid, Tarragona, Hendaye, Granollers), de Tsjechische Republiek (Lovosice), Zweden (Malmö) en de havens van Rotterdam en Le Havre. Lineas verzorgt sinds kort op elke werkdag een vertrek van en naar drie terminals in Zeebrugge: C.RO Ports en P&O Ferries voor de shortsea en Cosco Shipping Ports Zeebrugge Terminal voor de deepsea. Het tijdsschema werd aangepast zodat de ladingen nog dezelfde dag op weg worden gezet naar de verschillende internationale bestemmingen. Volgens Lineas zal het Green Xpress Network verder uitgebreid worden. Begin volgend jaar worden een aantal nieuwe Europese bestemmingen opgestart.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo