“Nood aan 72 hectare voor watergebonden bedrijventerreinen tegen 2025”

Cijfers uit de studie Transport Bis tonen aan dat er tegen 2025 door de stijging van watergebonden goederenstromen in West-Vlaanderen een bijkomende nood aan ongeveer 72 hectare voor bedrijventerreinen gelegen aan water zal zijn. De POM West-Vlaanderen wil samen met de Provincie West-Vlaanderen, De Vlaamse Waterweg nv en de intercommunales WVI en Leiedal werk maken van een gedragen strategie om het aanbod aan watergebonden bedrijventerreinen op te krikken zodat de opportuniteiten voor de binnenvaart in West-Vlaanderen verzilverd kunnen worden. Om de logistieke en industriële slagkracht van West-Vlaanderen te behouden, is het een basisvoorwaarde om over voldoende beschikbare (watergebonden) bedrijventerreinen te beschikken om aan de behoefte te kunnen voldoen. Voor West-Vlaanderen alleen al wordt tegen 2025 een groei van 6,8% verwacht ten opzichte van het huidige volume aan geladen en geloste goederenstromen via de binnenvaart. Dit betekent een geconsolideerde groei van maar liefst 7,2 miljoen ton voor de West-Vlaamse productie- en distributiecentra.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo