‘Belgische’ Mautcijfers gaan (weer) met 1.8% terug

De Duitse Bundesamt für Güterverkehr heeft Mautstatistieken voor het jaar 2017. Daaruit blijkt dat dat de Belgische voertuigen in 2017 1,8% minder Mautkilometers aflegden dan in 2016. Volgens Febetra zijn deze statistieken het zoveelste bewijs voor de malaise van het Belgisch wegvervoer. “De daling van de door Belgische voertuigen afgelegde Mautkilometers gaat tegen de algemene trend (+3,3%) in. Bijzonder verontrustend is dat er maar geen einde lijkt te komen aan de mincijfers die de Belgische wegvervoerders sinds 2010 in de BAG-statistieken laten optekenen. Op 10 jaar tijd is het aantal door Belgische vrachtwagens afgelegde Mautkilometers met meer dan 50% gezakt. Zelfs op de korte afstanden zakken onze vervoerders dus steeds dieper weg in het moeras”, aldus Febetra. De Febetra vraagt dus aan de federale regering om nieuwe structurele maatregelen te nemen om de lasten op arbeid te verminderen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo