Sitra bestelt eerste Belgische Tesla Semi

Sitra is de eerste Belgische transporteur die investeert in de nieuwe elektrische vrachtwagen van Tesla, de Tesla Semi. “Het management van Sitra Group is enorm betrokken met de reductie van CO2 uitstoot, de ecologische voetdruk, verkeersveiligheid binnen het bedrijf alsook de verdere professionalisering van onze branche. De keuze om op termijn in te zetten op elektrische vrachtwagens was dan ook snel gemaakt en zorgt ervoor dat Sitra Group hiermee de eerste Belgische bestelling op zak heeft”, zegt CEO David Saelens. “We hebben er alle vertrouwen in dat Tesla zijn beloften kan waarmaken die ze deden bij de voorstelling van de Semi : een rijbereik van 804 km met een volle batterij die vervolgens in 30 minuten voor 80% kan worden bijgeladen in het Megacharger netwerk.” Volgens Tesla zal de Semi in 2019 in productie gaan, maar de elektrische truck is nog niet in Europe gehomologeerd.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo