Hays : “Te weinig specifieke supply chain-opleidingen”

Volgens HR-dienstengroep Hays zijn er in België niet genoeg opleidingen die kandidaten voorbereiden op e-commerce en supply chain jobs, terwijl de logistieke sector nood heeft aan hoger opgeleide professionals. Hinkt de sector ook achterop qua employer branding? De laatste drie jaar is het aantal kandidaten dat door Hays wordt geplaatst in hoogopgeleide functies zoals warehouse supervisors en – managers, ervaren aankopers, transport – en supply chain experts gestegen met 125%. Maar de sector krijgt zijn vacatures moeilijk ingevuld. Omdat de sector achterop hinkt qua employer branding ? “De generatie die nu de arbeidsmarkt betreedt hecht veel belang aan een gezonde work-life balance, zonder aan carrièremogelijkheden te moeten inboeten. Ze kiezen in toenemende mate voor werkgevers die qua cultuur, waarden en sfeer passen bij hun eigen karakter en overtuigingen. Ze willen bovendien iets in return, iets bijleren. Bedrijven moeten rekening houden met de wensen van die nieuwe generatie werknemers en moeten in staat zijn om (potentiële) kandidaten emotioneel te raken om ze binnen te halen en te houden, anders riskeren ze een grote pool aan competenties te mislopen. En de sector heeft die millennials nodig, want de vergrijzing is sterk voelbaar. Logistiek zal zich in de picture moeten zetten”, aldus Dries Serré, Team Leader Purchasing & Logistics bij Hays. Hays verwijst in het bijzonder naar een aantal logistieke jobs van de toekomst, zoals logistieke programmeur-planner en voorspellende supply chain data-analist. Maar er zijn immers te weinig puur specifieke supply chain-opleidingen in België die studenten klaarstomen voor jobs in Purchasing & Logistics zoals je die in Frankrijk wel hebt, stelt Serré vast.      

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo