Biedt blockchain meerwaarde tegenover de betere track & trace oplossingen?

De blockchain-technologie  wordt vandaag vaak naar voren geschoven als de voorkeurstechnologie voor beveiligd dataverkeer in de supply chain. Daarbij wordt vooral gedacht aan sectoren zoals de voeding, de chemie en life sciences. Maar is dat een trend of een hype?  En wat is de meerwaarde van deze technologie ten opzichte van bestaande state-of-the-art track & trace oplossingen?  Dat gaat VIL samen met negen bedrijven uitzoeken. Het nieuwe VIL-project ‘Blockchain in supply chains’ wil die meerwaarde bepalen in complexe en kwetsbare supply chains. “De huidige en toekomstige blockchain-toepassingen en track & trace systemen zullen in kaart gebracht en geanalyseerd worden. Daarna zullen we een ideaal to-be scenario voor enkele sectoren uitwerken”, zegt VIL projectleider Jan Merckx.. Negen bedrijven nemen aan het project deel: Atlas Copco, BCTN, bpost, Colruyt, H.Essers, Gosselin Group, Lineas, Molenbergnatie en Randstad. “Stuk voor stuk zijn het bedrijven die gaan voor verregaande digitalisering. Samen willen ze daarom de mogelijkheden van blockchain in de logistiek onderzoeken”, zegt Merckx. “Gosselin Logistics kiest resoluut voor verdere digitalisering en neemt daarom deel dit blockchain-project. We willen de impact ervan op het samenwerken van bedrijven begrijpen en de onzekerheden in hun supply chain verminderen. Door samen te werken met de verschillende partijen kunnen we oplossingen bedenken die gunstig zijn voor onze klanten en onszelf”, voegt Karen Van Brussel, Supply Chain Manager bij Gosselin Group, toe. In de volgende editie van Link2Logistics Management gaat de redactie dieper in op blockchain-technologie en op mogelijke toepassingen in de supply chains.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo