Rhenus PartnerShip breidt uit in België

Binnenvaartspecialist Rhenus PartnerShip kiest om zijn concurrentiepositie te versterken op de Rijn richting België. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, verhoogt Rhenus haar belang in DGA Shipping naar 100 procent.

DGA Shipping is actief in de binnenvaartsector in België en biedt binnenvaartdiensten aan in het hele land en in de hele ARA-regio (Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen). Het bedrijf is gespecialiseerd in verscheping van droge bulkgoederen, general cargo en projectladingen. DGA, dat zijn hoofdkantoor in de haven van Antwerpen heeft, heeft een soortgelijk bedrijfsmodel als Rhenus PartnerShip in Duitsland. Rhenus had tot nu toe 45 procent van de aandelen in handen. Dit wordt nu verhoogd naar 100 procent.

Voorheen had HGK Shipping GmbH een meerderheidsbelang in het bedrijf. “We hebben besloten om onze aandelen in DGA Shipping te verkopen. De verkoopopbrengsten die dit oplevert, zullen we investeren in de verdere strategische ontwikkeling van de HGK Shipping Group, en met name in nieuwe business units. We zijn ervan overtuigd dat het bedrijf in goede handen is bij Rhenus en we wensen het bedrijf veel succes,” zegt Steffen Bauer, de CEO van HGK Shipping.

“We hebben de DGA-activiteiten met HGK de afgelopen jaren sterk uitgebreid, vooral op het gebied van chartering. Er was en is echter nog veel potentieel dat we nu verder willen ontwikkelen,” zegt Thomas Maassen, Managing Director van Rhenus PartnerShip. De herverdeling van de aandelen zou geen gevolgen hebben voor de werknemers of de klanten. Het DGA-team blijft bestaan zoals in het verleden en lopende klantenprojecten en partnerschappen zullen behouden blijven.

foto: Thomas Maassen en Steffen Bauer

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo