Bleckmann installeert Autostore in Grobbendonk

Logistiek dienstverlener voor mode- en lifestylemerken Bleckmann heeft gekozen voor een Autostore-oplossing met geautomatiseerde verpakkingslijn. De AutoStore zou tot zeven keer minder ruimte gebruiken dan traditionele rekken om dezelfde hoeveelheid voorraad op te slaan.

In het fulfilmentcentrum in Grobbendonk heeft Bleckmann een geautomatiseerd opslag- en ophaalsysteem geïnstalleerd. Het verkleint de voorraadvoetafdruk aanzienlijk en versnelt de orderpicking en het verpakken. Artikelen worden opgehaald door robots, waardoor tijd wordt bespaard doordat medewerkers niet langer handmatig producten hoeven te verzamelen.

“Vanaf het moment dat een product de AutoStore binnenkomt totdat het in een doos het magazijn verlaat, is het slechts door één paar handen aangeraakt,” legt Stefan Schepers, Automation Specialist bij Bleckmann, uit. “Hierdoor kunnen we de tijd tussen de ontvangst van een bestelling en het vertrek uit het magazijn met wel 60% verkorten.”

Een ander voordeel van het AutoStore-systeem is het lage energieverbruik. Tien robots aan het werk zouden evenveel energie gebruiken als één stofzuiger. Omdat de robots in het donker kunnen werken, kan er ook energie worden bespaard door de magazijnverlichting uit te schakelen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo