Featured Video Play Icon

[VIDEO] Belangstelling massaal voor Missie Multimodaal

Op donderdag 16 mei was de CommunicatieCampus in Gent volzet door Missie Multimodaal, een initiatief van Multimodaal.Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen en North Sea Port.

Voor deze bijeenkomst in de namiddag vonden 130 gasten hun weg naar het evenement, waar zowel verladers als logistieke dienstverleners het podium betraden en elkaar konden ontmoeten. Een serieuze opkomst voor een onderwerp wat toch een grote uitdaging blijft. “Dit jaar moeten er 1.750.000 vrachtwagenkilometers omgezet worden, hetzij naar binnenvaart, hetzij naar spoorvervoer,” zegt Filip Van Hulle, manager Multimodaal.Vlaanderen. “Het is niet makkelijk, de conjunctuur zit wat tegen op dat vlak, maar we hebben er alle vertrouwen in.”

Andere modi bieden uitweg

Onder de aanwezigen vonden we Marc Guldentops, zaakvoerder van NWM Europe en specialist in intermodaal transport van gevaarlijke goed. Er is een tekort aan ADR-chauffeurs voor gevaarlijke producten, en mede daarom bieden de andere modi een uitweg. Wel blijft het vaak puzzelen. “Wij schenken heel veel aandacht aan het vinden van de juiste route, want het intermodaal verkeer kent ook wel wat obstructies,” aldus Guldentops. “Stakingen in Frankrijk zijn populair, en onze mensen zijn constant voor klanten op zoek naar routes die functioneren en die we kunnen gebruiken.”

Viermodale terminals

De haventerminals van Stukwerkers in North Sea Port onderscheiden zich van die in andere havens doordat ze bijna allemaal aansluiting bieden aan vier transportmodi. “Je kan er zowel met de truck, per spoor, op binnenvaart, maar ook met diepzeeschepen terecht,” zegt Arne De Koninck, General Manager Containers bij Stukwerkers. Voor dit evenement had deze goederenbehandelaar een primeur in petto. “Volgende week starten we met een spoorverbinding tussen Gent en Vladimirescu in Roemenië.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo