LKW Maut: Heeft het Belgisch wegvervoer de bodem bereikt?

Voor de allereerste keer in jaren zakken de Belgische vervoerders niet dieper weg in de Maut-statistieken van de BAG. Die (bescheiden) trendbreuk is nog geen reden tot overdreven enthousiasme volgens Febetra. In het eerste kwartaal van dit jaar legden zij 0,6% meer kilometers op de Duitse tolwegen af dan een jaar voordien. “Onze Belgische vervoerders lijken misschien wel recht te krabbelenen, maar scoren toch nog altijd slechter dan het Europees gemiddelde (+2%). Verder mag men ook niet vergeten dat het aantal Mautkilometers afgelegd door in België ingeschreven voertuigen op 10 jaar tijd met meer dan 50% gedaald is. Een evenaring van de kilometerprestaties van 10 jaar geleden blijft nog een heel verre droom”, vindt Philippe Degraef (Febetra).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo