Logistieke activiteiten Ahlers groeien fors in Rusland

Dit jaar is het exact 25 jaar geleden dat de Belgische groep Ahlers een kantoor in Sint-Petersburg opende. Vandaag zijn er zetels in Moskou, Sint-Petersburg, Cheliabinsk, Novorosisk en Novosibirsk. In de laatste drie jaar realiseerde Ahlers Russia telkens een omzetgroei van tweecijferige groei. Oorspronkelijk trok Ahlers naar Rusland als scheepsagent voor een lijndienst tussen Sint-Petersburg en Antwerpen. Snel kwamen internationale expeditie, douaneactiviteiten en logistiek erbij. In 2000 werd een eigen magazijnen in St Petersburg opgetrokken, die vandaag 45.000 m² groot is. Inmiddels beschikt de Antwerpse groep over warehouses in vier Russische regio’s. Een belangrijke factor in de succesvolle groei van Ahlers Russia was de opzet van het dochterbedrijf Rusimport. “In de afgelopen 25 jaar maakte de export van fast moving consumer goods naar Rusland een explosieve groei door, ook al is het voor buitenlandse leveranciers niet eenvoudig om toegang te verkrijgen tot de Russische markt. Een buitenlandse leverancier is namelijk verplicht een lokale entiteit op te zetten of te vertrouwen op een Russische distributeur. RusImport fungeert als neutrale tussenpersoon met een Russische entiteit, zodat klanten direct zaken kunnen doen in Rusland”, legt voorzitter Christian Leysen uit.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo