IDS contactloze tankkaart blijkt veilig

Anderhalf jaar geleden introduceerde IDS de eerste contactloze tankkaart voor trucks. Nu blijkt dat er geen enkel geval meer is geweest van betaalpasfraude of skimming. “Deze tankkaart is dankzij zijn ingebouwde chip onmogelijk te kopiëren en samen met de andere preventieve maatregelen die wij genomen hebben, biedt het als enige op de markt 100% veilige kaarttransacties. Onze tankpassen zijn even veilig als bankkaarten”, aldus IDS. Dankzij RFID-technologie maakt de contactloze IDS tankkaart een realtime autorisatie mogelijk voor iedere transactie. Dit gebeurt op het station met een online pincheck. Ook is er een dubbel kaartbetaalsysteem dat een tankpas per chauffeur en per vrachtwagen voorziet en een transactie pas valideert als beide kaarten samen worden gebruikt. Tot slot worden alle transacties gemonitord en worden verdachte handelingen automatisch gesignaleerd.  

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo