Een super CO2-calculator om de ecologische voetafdruk te verkleinen

Eefje Morren voerde haar eindstage bij het transportbedrijf Ahlers uit. Het doel van de stage bestond eruit een super CO2-calculator te ontwikkelen waarmee Ahlers automatisch de CO2-uitstoot van al zijn klanten kan berekenen om hen zo te helpen die te verminderen. Eefje Morren wijst erop dat een Europese studie aantoont dat 24% van alle trucks leeg rijdt, dat de gemiddelde bezettingsgraad 57% bedraagt en dat, als ze dus al niet leeg zijn, de kans bijgevolg groot is dat de trucks slechts voor de helft gevuld rondrijden. Volgens die studie, kosten die lege of halfvolle vrachtwagens de Europese bedrijven 160 miljard euro. En dan hebben we het nog niet over de gevolgen voor het milieu. De software die Eefje Morren heeft ontwikkeld, kan de kosten en de CO2-uitstoot van de logistieke keten berekenen en een weergave van die berekening voor de klant verschaffen. Je kan er bovendien mee zien waar het probleem of de problemen zich precies voordoen en de software geeft, indien het mogelijk is om de kosten en de uitstoot in te perken, ook advies. Eefje Morren is nu Customer experience and sustainability bij Ahlers…

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo