Scania presenteert het complete programma op We are Transport

Scania toont op de Heizel een Scania G410 LNG met de nieuwe 13-liter gasmotor die op CNG of LNG kan rijden. De constructeur uit Södertalje zit in de laatste fase van de introductie van zijn nieuwe gamma, de New Generation Scania (NGS). Nadat eerst de voertuigen voor het langeafstandsvervoer en voor de bouwsector werden geïntroduceerd, komt Scania nu met voertuigen voor stedelijke toepassingen. Daarom staat er in Brussel een Scania P220 bakwagenchassis met de nieuwe 7-liter SCR-only motor. We konden die al kort testen en waren verrast door de soepelheid van deze kleine motor die een maximumkoppel heeft van 1.000 Nm tussen 1.050 en 1.500 toeren per minuut. De P220 stuurt licht en is uitgerust met de Scania Opticruise, zodat de chauffeur niet zelf hoeft te schakelen. Om in de stad de zichtbaarheid te verhogen is er in het rechterportier een Scania City Safe ruit waardoor de chauffeur de dodehoek kan zien. Op de stand van Scania vindt de bezoeker een goed overzicht van de cabinevarianten. Naast de G en de P, staan er dus ook een S en een R. Die R450 is uitgerust met de 13-liter SCR-only motor. De S650 heeft de V8 16-liter SCR-only motor waar we in de winter konden mee rijden in een 50 ton configuratie. Wat opvalt is hoe snel de nieuwe Scania Opticruise schakelt dankzij de lay shaft brake, het remmechanisme op de tussenas. Scania is de enige Europese constructeur die nog een V8 aanbiedt, een motor die bij veel truckers tot de verbeelding spreekt. Scania hoopt dat de transportondernemers de weg naar de nieuwe beurs in Brussel weten te vinden. “Ons nieuwe platform voor voertuigen en services is nu compleet”, luidt het. “Op onze stand treft de bezoeker een goed overzicht van de belangrijkste beschikbare cabinevarianten en van alle services die de uptime van de voertuigen verhoogt.” “Connected Services speelt hierbij ook een belangrijke rol om de Total Operating Economy van onze klanten zo gunstig mogelijk te maken”, zegt Scania. “Nog steeds staat de New Generation Scania voor 5% lager brandstofverbruik tegenover de vorige generatie. Onafhankelijke testen in de media hebben bevestigd dat deze belofte is waargemaakt.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo