Faillissementen: grote schoonmaak in de Brusselse transportsector

De cijfers van Graydon over het aantal faillissementen in België liegen er niet om: de Handelsrechtbank van Brussel is met een ware schoonmaakactie bezig. En die trend is het duidelijkst merkbaar in de transportsector. Voor de hele Belgische economie daalt het aantal faillissementen tijdens het eerste halfjaar van 2018 met 7,74% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017. Graydon noteert echter een forse daling in Vlaanderen (-12.4%) en Wallonië (-17,3%), terwijl het aantal faillissementen in Brussel volledig ontspoort (+14,8%). En het lijkt erop dat een welbewuste actie van de Handelsrechtbank van Brussel aan de basis van die stijging ligt. Graydon merkt trouwens dat veel Brusselse faillissementen te beurt vallen aan bedrijven die ‘bijzonder fraudegevoelig’ zijn. In die context spreken de cijfers van de transportsector nog duidelijkere taal: op federaal niveau is er een daling van het aantal faillissementen van 5,2%, terwijl we op regionaal niveau dezelfde verhoudingen zien tussen Vlaanderen (-18,9%) en Wallonië (-20,2%), en Brussel (+39,3%, wat bijna een verdubbeling is ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016).

lees ook

Aankomende Events

Ontvangt u onze wekelijkse newsletter nog niet? Schrijf u dan nu in!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo