Eén OBU voor heel Europa: Vervoer Engelbosch test eerste stuks van DKV BOX Europe

DKV Euro Service is op 1 augustus 2018 gestart met de officiële field tests van de DKV BOX EUROPE, de overkoepelende tolbox (OBU) voor Europa, met slechts één contract, één gelijkvormige afrekening en talrijke plannings- en analysemogelijkheden. In dit kader zijn tien testboxen geleverd aan Vervoer Engelbosch in Tienen. Engelbosch is hiermee de eerste internationale vervoerder in België dat de boxen een drietal maand grondig zal testen vooraleer ze in november officieel op de markt komen.  Na Engelbosch in België ontvangt ook het transportbedrijf Don Trucking in Nederland tien boxen voor uitvoerige testen. In totaal zullen de komende weken duizenden testboxen worden uitgeleverd. Bedoeling is om het hele proces van registratie over facturatie en uiteraard ook de nauwkeurigheid van de online verbinding uitgebreid in de markt te testen vooraleer de officiële levering in november van start gaat. De DKV BOX EUROPE is in samenwerking met gerenommeerde partners zoals T-Systems en Daimler ontwikkeld en zo heeft DKV een betrouwbare en branchegerichte oplossing klaar voor het efficiënt afrekenen van tol in heel Europa. Die box beantwoordt aan de technische vereisten van alle EU-landen en is dus 100% EETS compliant. De Belgische tol wordt als eerste verrekend met de DKV BOX EUROPE. De Duitse tol wordt begin 2019 geïntegreerd, waarna Oostenrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal het voorbeeld zullen volgen. Kort daarna worden ook Italië en de Öresund en Storebaelt bruggen in Scandinavië geactiveerd. Nieuwe landen kunnen simpelweg ‘over the air’ worden geactiveerd wat het gebruiksgemak andermaal benadrukt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo