Kuehne + Nagel reorganiseert Europese structuur in één regio

Kuehne + Nagel voegt op 1 januari de regio’s West-Europa en Centraal/Oost-Europa samen, om et één Europese divisie, gevestigd in Hamburg, te werken. De centrale organisatie komt onder de leiding van Hansjörg Rodi, die nu verantwoordelijk is voor de regio Centraal- en Oost-Europa (en sinds twee jaar voor de Duitse tak van de Zwitserse groep). Met deze centralisatie wil Kuehne + Nagel zijn Europese activiteiten efficiënter en klantgerichter maken, zegt de CEO van de Zwitserse groep, Detlef Trefzger. Naar verluidt vertraagt de huidige structuur met twee hoofdkwartieren het nemen van beslissingen. Omdat de hoofdzetel van de eengemaakte structuur Hamburg wordt – waar nu al Centraal/Oost-Europa zit – verliest Amsterdam een belangrijke rol binnen Kuehne + Nagel. Daar is vandaag de zetel voor West-Europa gevestigd. Wat met het personeel gebeurt, is nog niet geweten. Na de integratie zal Rodi zijn directeursfunctie voor Duitsland doorgeven aan Holger Ketz, vandaag hoofd luchtvracht voor Centraal- en Oost-Europa. Hij zal op 1 januari met zijn organisatie verhuizen naar Bremen. Het is eigenlijk een terugkeer, omdat het bedrijf in 1890 daar is gesticht.  

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo