Linde introduceert nieuwe generaties vorkheftrucks en orderpickers

Linde Material Handling heeft een zopas nieuwe generatie vorkheftrucks met contragewicht en verbrandingsmotor gelanceerd. Het eerste exemplaar van dit nieuwe gamma is de 1202, een heftruck met een capaciteit van 2 tot 3,5 ton, voor hoofdzakelijk outdoor toepassingen. Daarnaast komt de Duitse constructeur met een nieuwe generatie magazijnheftrucks. Hiermee wil hij de aanwezigheid op deze groeiende markt fors verhogen. De 12XX-reeks van Linde is totaal nieuw, tot en met de vijzen, die van een nieuw type zijn. Ze vervangt niet alleen de huidige reeks thermische trucks, maar op termijn ook de elektrische. Terwijl beide types tot nu toe een andere architectuur hadden, zullen de nieuwe toestellen dezelfde basis delen. Dankzij dit modulair concept zullen alle nieuwe vorkheftrucks met een laadvermogen van 1,2 tot 8 ton van nu af aan gebouwd op basis van dat uniform modulair ontwerp. Dat is niet het enige punt waarop de 1202-heftruck revolutionair is: het is de eerste ‘digital native’ heftruck. Dit betekent dat de digitale systemen volledig geïntegreerd zijn en dat ze ‘connected’ zijn. Daarbij worden de gegevens naar een centrale cloudserver overgedragen, waartoe klanten en verkooppartners toegang hebben.  Zo zullen de maintenance en het vlootbeheer veel efficiënter kunnen gebeuren. Op termijn zal zelfs ‘predictief’ onderhoud mogelijk zijn, waarbij ingegrepen wordt nog voor de panne zich voordoet. Ook op gebied van magazijntrucks pakt Linde uit met groot nieuws. Tot nu toe was vrij discrete speler op de markt van de orderpickers, maar met de N20- en de N20C-reeks (met de C van Confort) komt daar verandering in. Terwijl het aanbod vrij beperkt was, zijn er nu meer versies en meer configureerbaarheid, zodat maar liefst 24 configuraties op de markt gebracht worden. Dat is bijna een verdubbeling. De orderpicktrucks kunnen als doublestacker (D) worden besteld, maar tevens met lange vorkbasis (LoL: Long Load Arms), met schaarliftfunctie (LX) of in een extra krachtige uitvoering (HP: High Performance). Al deze versies zijn beschikbaar met een loodzuuraccu of met lithium-ion batterijen,

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo