DHL Express start bouw CityHub op Blue Gate Antwerp

DHL Express gaat zijn CityHub voor de Antwerpse regio op Blue Gate Antwerp (Petroleum Zuid) vestigen. Dit wordt meteen de grootste vestiging van DHL Express in België. Het zal de stad enkel nog maar met cargofietsen en elektrische bestelwagens bedienen. Het nieuwe distributiecentrum zal ook dienen als uitvalsbasis voor Groot Antwerpen en de ruimere omgeving. Eind 2020 moet het klaar zijn.

Momenteel bedient DHL Express de stad en de regio vanuit een station ten noorden van Antwerpen. Die is veel te klein geworden en leent zich niet goed tot de vergroening van de logistiek. Tegen 2050 wil DHL volledig klimaatneutraal zijn. Volgens Danny Van Himste, Managing Director DHL Express BeLux, zal het bedrijf enkel nog Cubicycle cargofietsen en elektrische bestelwagens inzetten voor de stadsdistributie in Antwerpen. “Ook de helft van de routes buiten de stad kunnen met elektrische bestelwagens worden bediend”, voegt hij toe.

De capaciteit van de CityHub op Blue Gate Antwerp wordt een pak groter. Die zal 90 routes tegelijk kunnen bolwerken tegen 30 vandaag. Er zullen tot 115 mensen er aan de slag gaan, tegen 50 vandaag.

Blue Gate Antwerp is een brownfield-ontwikkeling van ruim 60 ha. De hele zone mikt op duurzame bedrijven en circulaire economie. “Na vele jaren voorbereiding en de eerste fase van de werken, krijgt dit innovatieve en duurzaam bedrijventerrein zichtbaar vorm. Blue Gate Antwerp is klaar voor een volgend hoofdstuk: het aantrekken van bedrijven”, zegt Claude Marinower, Antwerps schepen voor werk, economie, innovatie en industrie.

DHL Express is het eerste bedrijf dat zich op Blue Gate
Antwerp vestigt. Montea investeert mee in de ontwikkeling van dit gebouw.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo