Prologis bouwt nieuw distributiecentrum van 50.000 m² in Boom

Prologis start binnenkort met de bouw van een gloednieuw magazijn in Boom. In een eerste fase wordt 25.000 m² opgetrokken. De totale oppervlakte zal uiteindelijk 50.000 m² bedragen. Daarnaast tekende de vastgoedontwikkelaar met Gilbert Declercq, Toyota Material Handling en Euro Pool System in Bornem en Willebroek. In totaal tekende Prologis huurovereenkomsten voor in totaal 45.000 m² voor deze drie partijen. Toyota Material Handling en Euro Pool System nemen in Willebroek het voormalige distributiecentrum van Decathlon in gebruik. Beide beschikken er over 17.000 m². Gilbert Declercq neemt zijn intrek in 11.000 vierkante meter in Bornem DC1. Volgens Sander Breugelmans, Country Manager Prologis Benelux, blijft de vraag naar hoogwaardig logistieke bedrijfsruimte in ons land zeer groot. “De vacancy rate is er op twee jaar tijd gehalveerd; we verwachten een acceleratie van de starts in 2020 en de huurgroei in de markt was in 2019 het dubbele van 2018. De interesse voor de as Antwerpen/Brussel blijft nog steeds actueel”. Daarom start Prologis binnenkort de bouw van een nieuw magazijn in Boom. Het komt naast DC1 op de zone Krekelenberg, dat wordt ingenomen door Pelican Rouge, C&A en Staci. De vergunningen voor de bouw van het tweede distributiecentrum – dat al dan niet voor een specifieke klant gebouwd wordt – zijn inmiddels aangevraagd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo