Groei wegvervoer zet zich door

De metingen van Viapass tonen dat de gestage voorzichtige groei van het goederenvervoer over de weg zich verder blijft doorzetten. Viapass bestaat nu vijf jaar en zal in de loop van dit jaar een nieuwe Viapass Hub bouwen.

Tiijdens de eerste drie dagen van verleden week telde Viapass 3 % meer vrachtwagens op de baan dan de week voordien. Stilaan in de richting van de ‘pre-corona’cijfers, maar de uitbraak van de Covid-19 crisis heeft gezorgd voor een vermindering in activiteit tijdens het operationele jaar 2019, dat liep van 1 april 2019 tot en met maart 2020. Het verreden aantal kilometer kende een lichte daling van 0.9 % ten opzichte van het jaar voordien. De kilometerheffing genereerde 718,9 miljoen euro aan tol (+ 0.3 % ten opzichte van het jaar voordien).

Ter gelegenhaid van haar vijfjarig bestaan zal Viapass de Viapass Hub bouwen. Johan Schoups, administrateur-generaal van Viapass: “Dat is een IT-knooppunt dat alle gegevens en betalingsstromen van de zes (en dit jaar mogelijk acht) verschillende dienstverleners die in ons land actief zijn via Viapass naar de drie tolheffende gewesten stuurt. Dit werkt dermate efficiënt en middelenbesparend dat Viapass het opportuun vindt de IT-module ook open te zetten voor andere geïnteresseerde tolheffers in Europa. De Europese Commissie en landen zoals Denemarken, Nederland, Oostenrijk en Polen toonden alvast interesse in het concept.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo