Daemen stapt over naar LNG met Iveco en Gregoor

Vervoer Daemen heeft besloten haar vloot uit te breiden met vier nieuwe Iveco S-Way NP-trekkers. Het is de eerste keer dat het bedrijf uit Weelde (bij Turnhout) gebruik maakt van vrachtwagens die op aardgas rijden.

Naast diverse landbouwproducten, die de aanleiding vormden voor de oprichting van het bedrijf, verzorgt Vervoer Daemen ook speciaal vervoer van stukgoed over lange afstanden. “We zijn bijna de enige echte transporteur in België die consumptie-eieren vervoert. Mesttransport is ook niet gebruikelijk. Flexibiliteit en klantgerichtheid is daarom zeer belangrijk. Dergelijk transport organiseren vergt het nodige meedenken met de klant om tot een optimale oplossing te komen”, legt Ruud Daemen, manager van Transport Daemen, uit. “We zetten ons ook volledig in voor de vergroening van onze vloot. Het is belangrijk voor het voortbestaan van onze sector dat we actief werken aan een aantal milieuaspecten. Momenteel bestaat onze vloot volledig uit 19 Euro 6- of LNG-voertuigen. »
Met zes LNG-trekkers (waaronder de vier door Gregoor geleverde Iveco S-Way-trekkers) is Ruud Damen van plan zijn CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen en zo snel mogelijk gebruik te maken van BioLNG.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo