DPD en ViaTim starten netwerk van particuliere afhaalpunten

De Nederlandse startup ViaTim ziet brood in een netwerk van zogenaamde ‘buurtpunten’: particulieren nemen pakketten aan en verzorgen de retours voor hun hele wijk. In Vlaanderen sloeg ViaTim de handen in elkaar met DPD, waardoor dit initiatief begin volgend jaar de grens oversteekt.

DPD ziet één van de oplossingen voor de ‘laatste kilometer’ in het ViaTim Punten netwerk. Dit zijn particulieren die als afhaalpunt pakjes aannemen voor hun straat of wijk. Zij bezorgen die daarna dagelijks bij de mensen thuis, of functioneren als parcel-service-punt. Met ruime openingstijden buiten kantooruren en altijd dichtbij huis. Zo komen pakketten op de bestemde dag nog aan, zelfs als het aantal pakjes verdrievoudigt. De piekdrukte bij de pakketbezorger wordt hierdoor immers verdeeld over tientallen extra helpende handen die een ronde lopen in een kleine straal rondom hun eigen huis.

In Nederland zijn er al 500 ViaTim Punten actief, die samen meer dan 100.000 pakketten per maand afhandelen. ViaTim motiveert om te voet of te fiets pakjes af te halen of in te leveren. Hierdoor vermindert ook de druk op het verkeer een stukje. Vanaf januari 2021 gaat ViaTim ook van start in België, met de ambitie om 400 ViaTim Punten in Vlaanderen te openen in 2021. DPD zal als eerste gebruik maken van het netwerk.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo