DPD wil vier nieuwe depots openen in 2021

Na al vier nieuwe vestigingen te hebben geopend in 2020, zal DPD volgend jaar in ons land blijven investeren en kondigt het de opening aan van vier extra depots voor 2021 met 100 nieuwe medewerkers.

De snelle groei van DPD is uiteraard te danken aan de e-commerce boom in België, met name als gevolg van de Coronavirus crisis. DPD exploiteert nu 10 depots in België, waarvan er dit jaar vier zijn geopend in Lummen, Sint-Niklaas, Asse-Zellik en Puurs. Dit heeft het bijvoorbeeld mogelijk gemaakt om tijdens de ‘warme’ weken in november gemiddeld 275.000 pakketten per dag af te leveren, met een piek van meer dan 400.000 pakketten op één dag. Dit betekent een stijging van 50% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. DPD schat ook dat zij het percentage pakketten dat een dag te laat wordt afgeleverd heeft beperkt tot gemiddeld 5 of 6% en tot 15% eind november,

DPD anticipeert op een nieuwe groeigolf in 2021 en zal vier extra depots in België openen. De precieze locatie van de nieuwe depots is nog niet bepaald. Het zal afhangen van een gedetailleerde analyse van de volumes voor het hele jaar 2020, maar DPD stelt met name een sterke groei vast op de as Antwerpen-Brussel-Charleroi.

Naast de 60 miljoen euro die al in juli is begroot, komt er dus nog eens 10 miljoen euro bovenop. Deze investeringen zullen een positief effect hebben op de werkgelegenheid. In 2020 hebben 200 extra medewerkers zich aangesloten bij de teams van DPD, terwijl het aantal zelstandige chauffeurs al met 300 eenheden is toegenomen. In 2021 worden ongeveer 100 extra medewerkers en 300 extra chauffeurs verwacht.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo