iTOS van iOnLogistics voor afhandeling complexe stromen papierbusiness [Advertorial]

Van Moer Logistics verzorgt de opslag en het transport voor een aantal bedrijven actief in de papiersector. Om de moeilijke logistieke processen toch gesmeerd te laten verlopen, rekent het bedrijf op de performante Order2Cash tool iTOS van iOnLogistics.

De toepassingen van papier zijn enorm divers. Daarom bestaat papier dan ook in veel soorten en maten. En laat dat net zijn wat de opslag, het laden en het lossen ervan complex maakt. Voor elke mogelijke combinatie van eigenschappen een aparte productcode zou bijna onbegonnen werk zijn. Het gros van de papierproductiebedrijven organiseert zijn voorraad dan ook op basis van de eigenschappen.

iTOS maakt voorraadbeheer op basiseigenschappen eenvoudig

Op de markt zijn er maar weinig magazijnsystemen die zo flexibel zijn dat een bedrijf zijn gamma op basis van eigenschappen kan configureren. Van Moer Logistics vond in het iTOS-pakket van iOnLogistics die optie wél. Dat maakt dat ze niet met verschillende Excel-bestanden moeten jongleren en foutloos bestellingen van hun klanten kunnen verwerken. En komt er in de toekomst een nieuwe klant bij, die hun aanbod op basis van meer eigenschappen definieert? Dan voegt Van Moer Logistics die eenvoudig toe in iTOS.

Minder manueel werk en altijd de recentste data

Nog een groot voordeel is dat het iTOS-pakket een schoolvoorbeeld is van Electronic Data Interchange (EDI). Van Moer Logistics kan inkooporders in verschillende formaten eenvoudig en efficiënt in het systeem opladen, zonder manueel overtypwerk. Ook de communicatie met de klanten verloopt efficiënter en professioneler, want iTOS maakt het mogelijk om terug te koppelen naar de klant over wanneer welke goederen gelost of geladen werden, op welk transport, hoeveel voorraad er nog is, enz. Zo blijft iedereen in realtime op de hoogte.

Van Moer Logistics profiteert ook van efficiëntere facturatie

Nog iets bijzonders in de papiersector: sommige bedrijven willen enkel gefactureerd worden als een transport geladen én gelost is, andere betalen dan weer na zowel de lading als lossing. Daarbij komt dan dat de complexiteit van de voorraad zich vertaalt in een andere opslagprijs. Al deze factoren maken het voor de facturatie knap lastig.

Dankzij iTOS verloopt de opvolging van de facturen en betalingen een pak makkelijker. Voor elke klant kan Van Moer Logistics configureren wanneer er een factuur de deur uit mag en kan daarbij ook de geldende tarieven voor elke ‘beweging’ in de voorraad bepalen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo