Tweedehands trucks: ga voor gecertifieerd [Advertorial]

Tweedehands trekkers en vrachtwagens zijn voor een aantal bedrijven de ideale manier om de kosten te drukken en snel over een voertuig te beschikken wanneer dat nodig is. Maar om er zeker van te zijn dat je in alle vertrouwen koopt, reken je voor tweedehands voertuigen best op een partner die de kwaliteit van de voertuigen checkt en ook garandeert.

Een mooi voorbeeld is het ‘Certified’ label van Mercedes-Benz Trucks. Dat wordt enkel toegekend aan vrachtwagens van Mercedes-Benz die aan een strenge controle onderworpen worden door het officiële Mercedes-Benz Trucks netwerk, waarbij eenduidige technische normen gehanteerd wordt. Sinds het eerste kwartaal van dit jaar is het Mercedes-Benz Certified gamma beschikbaar in heel Europa.

Prijs-kwaliteit

Niet elk voertuig komt in aanmerking voor het ‘Certified’ label. Enkel trucks die maximaal vijf jaar oud zijn en minder dan 500.000 km op de teller hebben, worden in beschouwing genomen. Op die manier kunnen ze nog heel wat jaren en honderdduizenden kilometers dienst bewijzen in handen van hun nieuwe eigenaar.

Mercedes-Benz Certified modellen worden bovendien afgeleverd met een onderhouds- en keuringsvrije periode van minimaal 3 maanden of 30.000 km (20.000 km voor de lichtere modellen), een bandenprofieldiepte van minimum 6mm en 12 maanden aandrijflijngarantie in heel Europa, zonder kilometerbeperking. Op die manier blijft de exploitatiekost beperkt. Bovendien voorziet Mercedes-Benz een volledig dienstverleningspakket met financiering en leasing, bijkomende garantie en buy-back-overeenkomst al bij de aanschaf.

En dat trekt een gevarieerde klantenbasis aan, van de eigenaar-chauffeur en de KMO tot zelfs grote transportbedrijven. Andreas von Wallfeld, directeur marketing, verkoop en services bij Mercedes-Benz Trucks: “Hoe verschillend die klanten ook zijn, één zaak hebben ze gemeen: het zijn koele rekenaars! Tweedehands trucks van Mercedes-Benz bieden vlootexploitanten naast de bijzonder goede prijs-kwaliteitverhouding, in de eerste plaats toch een grote planningszekerheid. De exploitatiekosten kunnen heel precies berekend worden omdat alle kostenfactoren al bekend zijn.”

Inruilrecht

Maar wat als het voertuig om één of andere reden toch niet 100% beantwoordt aan je verwachtingen? Geen probleem, Mercedes-Benz Trucks voorziet een uniek inruilrecht, waarbij je binnen de 14 dagen na aankoop je Mercedes-Benz Certified mag inruilen. No questions asked. Van vertrouwen gesproken!

Waar vind je de Mercedes-Benz Certified modellen?

Hoewel Mercedes-Benz Trucks de tweedehands modellen tot nu toe overwegend via zijn TruckStore-netwerk verkocht, worden die voertuigen voortaan ook via het dealernet aangeboden. Klanten uit de transportsector hechten immers veel belang aan een plaatselijke gesprekspartner. De combinatie van TruckStore-bedrijven en het Mercedes-Benz Trucks dealernet biedt de mogelijkheid om de markt nog beter te bedienen.

Meer info vind je op www.truckstore.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo