Mercedes-Benz Trucks en Shell testen digitale brandstofbetalingen

Mercedes-Benz Trucks heeft testen met Shell uitgevoerd waarbij de chauffeur automatisch betaalde aan Shell-pompstations in Stuttgart. Dit werd mogelijk gemaakt door een combinatie van een nieuw prototype van de digitale Truck-ID van Mercedes-Benz Trucks  en van een prototype van een digitale tankkaart met Shell SmartPay API-technologie.

De Truck-ID werkt als een digitale identiteitskaart, waardoor de transacties op unieke wijze worden toegewezen aan en ondertekend door het voertuig. Shell SmartPay API fungeert als een gegevenstransmitter en maakt het mogelijk om de vrachtwagen te autoriseren op het centrale systeem van het pompstation via de boordcomputer. Alleen als de gps-locatie van de vrachtwagen met die van het pompstation overeenkomt, wordt de pomp geactiveerd. Daartoe heeft Mercedes-Benz Trucks ook zijn prototype van de Truck Wallet geconnecteerd. De Truck Wallet is een platformtechnologie voor alle toepassingen die de Truck-ID kunnen gebruiken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo