Drie Shell-stations verkopen hernieuwbare diesel

Na levering aan transporteurs met eigen tanks, verkoopt Shell nu Shell Renewable Diesel (een hernieuwbare brandstof vergelijkbaar met HVO) in drie stations in Herstal, Maasmechelen en Gent. Andere stations zullen volgen.

Shell Renewable Diesel wordt geproduceerd uit 100% hernieuwbare componenten zoals plantaardige oliën, dierlijke vetten en afval. Het wordt niet gemengd met biodiesel of fossiele diesel en stelt een wagenpark in staat om de CO2e-uitstoot tot 90% te verminderen in vergelijking met B7-diesel. Valérie Matias, Sales Manager Commercial Road Transport bij het Belgische Shell SA, is verheugd dat steeds meer landen het voorbeeld van België volgen en de nieuwe diesel aan hun assortiment toevoegen: Shell Renewable Diesel is momenteel verkrijgbaar bij meer dan 90 Shell Truck-stations in heel Europa, waaronder Finland, Nederland, Noorwegen, Zweden en binnenkort Duitsland.

Ze wijst ook op de andere voordelen die Shell Renewable Diesel heeft dankzij zijn hoge cetaangetal: schonere verbranding, gemakkelijker koud starten en minder motorgeluid (+3 dB(A)). Dit alles is compatibel met alle Euro 6-trucks die voldoen aan de EN15940-norm, zonder dat de motoren hoeven te worden aangepast.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo