Colruyt ontvangt Vlaamse subsidie voor snellaadstation

Twee jaar geleden opende DATS 24, de energie- en brandstoffenleverancier van Colruyt Group, een groot laadplein met 109 oplaadpunten op de parking van de hoofdzetel van Colruyt Group te Halle. De volgende stap in deze strategie is de installatie van een laadstation voor vrachtwagens, een project dat net subsidie heeft gekregen van de Vlaamse overheid.

De installatie van deze snelladers is een essentiële schakel in de ‘zero emissie’-strategie die Colruyt Group heeft aangekondigd: de eigen vloot zal geleidelijk overschakelen op elektrische aandrijving, maar ook onderaannemers zullen geleidelijk worden aangemoedigd om over te schakelen op zero emissie-technologie.

Op vrijdag 19 april kreeg dat project een strategische ecologiesteun ter hoogte van 963.000 euro toegekend door de Vlaamse Regering. De retailer wenst te investeren in een Megawatt snellaadsysteem voor zware vrachtwagens in Halle. “Met zo’n laadsysteemmodule kan een vrachtwagen op 45 minuten geladen worden. De laadtechnologie is cruciaal voor de goede werking van onze tweeploegendienst. De laadinfrastructuur zal maximaal gebruik maken van energie uit duurzame bronnen zoals wind-, water- en zonne-energie. Daarnaast wordt elektriciteit van het openbare net afgenomen in periodes dat er onvoldoende eigen lokale hernieuwbare elektriciteitsproductie is. Deze netstroom wordt via DATS24 als 100% groene stroom ingekocht via het groenestroomcertificatenplan”, aldus Colruyt Group.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo