Verhoog de productiviteit tijdens het piekseizoen met de Skypods van Exotec

Supplyweb, leverancier van diensten aan webshopeigenaren, zet automatisering in voor intralogistiek

De complexiteit van magazijnen is duizelingwekkend. Elke dag duizenden tot zelfs miljoenen items opslaan, verzamelen, verpakken en verzenden. Exotec streeft ernaar om hier ‘eenvoudige’ oplossingen voor te bieden: van de Skypods, autonome mobiele robots, tot en met de installatie, het onderhoud en het opschalen van het systeem om aan de vraag van klanten te blijven voldoen. De opslag kan precies naar de behoeften van een bedrijf worden geschaald, door het modulaire hardware- en softwareontwerp. Skypods worden binnen enkele minuten toegevoegd en extra bakken of rekken toevoegen aan het systeem neemt slechts enkele weken in beslag, zónder systeemonderbreking.

Vanuit drie logistieke locaties in Normandië levert Supplyweb diensten op maat aan webshopeigenaren die het beheer van hun toeleveringsketen willen uitbesteden. Zo kunnen zij zich concentreren op hun kernactiviteiten: productie, marketing en verkoop. Zendingen vanuit het magazijn van Supplyweb variëren: van technologie en dierenvoeding tot cosmetica. In totaal vertrouwen bijna 150 e-commerce klanten op dit moment op Supplyweb. Om haar missie nóg beter te kunnen vervullen, rust het bedrijf zich uit met intralogistieke automatisering om zo prestaties en betrouwbaarheid te combineren. Supplyweb zet dus de Skypods van Exotec in om met behulp van automatisering de volgende uitdagingen aan te gaan:

1. Efficiëntie en toegevoegde waarde leveren
In een uiterst competitieve e-commerce omgeving, met klanten die steeds meer gericht zijn op de winstgevendheid en kwaliteit van hun uitbesteding, besloot Supplyweb om haar processen verder te optimaliseren. In 2023 installeerde het bedrijf 24 Skypod robots in het magazijn in Démouville, vlakbij Rouen in Frankrijk. Het systeem heeft 2 pickingstations en een totaal van 24 000 bakken om producten op te slaan. Gemiddeld worden er 52 bakken per uur ingezet. De robots klimmen in de rekken om producten uit die bakken te halen. Het volledige systeem is 12 meter hoog en neemt een oppervlakte in beslag van 972 m². Na zes maanden gebruik van het systeem zijn de resultaten al merkbaar.

Mathieu Desramé, oprichter en directeur van Supplyweb, legt uit: “We hebben niet alleen onze beoogde productiviteit bereikt, we kunnen ook nauwkeurig de besparingen meten die dankzij deze automatisering zijn gerealiseerd. Dat succes toont onze toewijding om onze activiteiten te optimaliseren en tegelijkertijd een kwaliteitsservice te garanderen aan onze klanten.”

2. Operaties optimaliseren
De integratie van een Skypod Systeem in de intralogistieke activiteiten van Supplyweb zorgde voor een kleine revolutie. Niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor de orderpickers. Zij prijzen de eenvoud en ergonomie van het systeem, waardoor ze zich kunnen concentreren op taken met een hogere toegevoegde waarde. Gebruiksgemak, productiesnelheid en dus snellere verzending van orders: de intralogistieke keten werkt optimaal dankzij het flexibele en schaalbare Skypod Systeem. Zo is Supplyweb op alle (piek)seizoenen voorbereid en ontvangen webshopwinkelaars tijdig hun bestellingen. Het systeem van Exotec is bovendien perfect geïntegreerd met de andere geautomatiseerde apparatuur van de opslaglocatie, waaronder een driedimensionale verpakkingsmachine.

3. Anticiperen op de toekomst
De e-commerce sector wordt gekenmerkt door pieken door het jaar heen en onvoorspelbare groei. “Het voordeel van het Skypod Systeem is het groeipotentieel. Dankzij deze oplossing kunnen we onze infrastructuur eenvoudig aanpassen aan de veranderende behoeften van ons bedrijf. Of het nu gaat om orderpickstations toevoegen om de productiviteit te verhogen of opslagruimte uitbreiden met meer bakken of rekken: op die manier kunnen we constant beantwoorden aan fluctuerende vragen van klanten. Zo zijn we altijd voorbereid op het piekseizoen.”

Jan Heijblom, Senior Sales Executive Exotec: “Bij Exotec zijn we blij om bij te dragen aan de flexibiliteit die partijen als Supplyweb nodig hebben. Veel verschillende bedrijven besteden hun logistiek uit aan Supplyweb, en al die klanten hebben hun eigen eisen en wensen, waar Supplyweb met één flexibele robot-oplossing op knappe wijze zorg voor draagt.”

Klik hier om meer te lezen over Supplyweb en de magazijnautomatisering van Exotec.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo