Nirotrans failliet

Nirotrans uit Westmalle is failliet verklaard door de rechtbank van koophandel in Antwerpen. Het bedrijf had nog 64 werknemers en een vloot van 47 voertuigen.

Nirotrans was gespecialiseerd in internationaal containervervoer en temperatuurgecontroleerd transport. Het had drie bijzonder moeilijke financiële jaren achter de rug, aan het einde waarvan het eigen vermogen grotendeels negatief was geworden. In juni 2022 werd een reorganisatieprocedure gestart. Zes maanden later werd het herstelplan goedgekeurd door de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen (afdeling Turnhout). Het moeilijke economische klimaat heeft het duidelijk niet mogelijk gemaakt om de situatie recht te zetten, want Nirotrans werd op 16 januari van dit jaar overgedragen aan de gerechtelijke overheid. Deze procedure is een middel om het bedrijf of haar activiteiten geheel of gedeeltelijk in stand te houden in het kader van een curatele.

Drie maanden later werd het bedrijf failliet verklaard. Dit is veruit het meest spectaculaire faillissement in België van de afgelopen maanden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo