Featured Video Play Icon

[VIDEO] Eutraco wordt eerste huurder MG Big Bear

MG Real Estate heeft de eerste kolom geplaatst van MG Big Bear, een nieuw multi-user magazijn op de grens van Gent en Evergem. De eerste huurder van MG Big Bear is Eutraco, die haar positie op North Sea Port met een tweede opslagruimte versterkt.

MG Big Bear is de laatste site die wordt aangesneden op het Kluizendok: op het terrein van 33,5 hectare komt er één groot gebouw van 200.000 m², opgedeeld in 14 units die te combineren zijn met elkaar tot een grotere ruimte. “Uniek is dat het hele dak vol komt te liggen met zonnepanelen: het streefdoel is 50.000 panelen op een oppervlakte van 40 voetbalvelden. Dat is goed voor een vermogen van 30 MWp en maakt het een van de grootste zonnedaken van Europa. De opgewekte duurzame energie wordt in de eerste plaats gebruikt om het gebouw van elektriciteit en verwarming te voorzien. Daarnaast worden overschotten van energie opgeslagen in batterijen, waardoor de huurders minder afhankelijk zijn het net. Als de groene energiecentrale beduidend meer produceert dan er lokaal verbruikt wordt, zal de resterende zonne-energie geleverd worden aan een grootverbruiker elders in Vlaanderen”, zegt Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate. In dit nieuwe logistieke centrum komt er geen gasaansluiting, maar gebeurt de verwarming via warmtepompen. Het magazijn is dan ook volledig CO2-neutraal. Verder komt er een laadplein voor elektrische vrachtwagens en een groene zone langs de hele site, met infiltratie-bufferbekkens die het regenwater op een natuurlijke manier in de grond doen infiltreren.

“Het magazijn zelf is ook efficiënt. Zo is MG Big Bear niet alleen geschikt voor de doorsnee opslag van goederen en third party logistics, ook de trimodaliteit van de site biedt een belangrijke strategische ligging voor logistieke bedrijven. MG Big Bear ligt vlak langs de R4 met een connectie naar de E34, waardoor goederen gemakkelijk via Zwijndrecht in Antwerpen geraken. Daarnaast biedt het kanaal Gent-Terneuzen toegang tot de Noordzee. Terminal operator Stukwerkers zorgt bovendien dat de terminals van het spoor en van het water naadloos op elkaar aansluiten. Logistieke spelers krijgen zo extra mogelijkheden om hun goederen op de meest efficiënte en klimaatvriendelijke wijze tot bij hun klanten te krijgen”, aldis Ignace Tytgat.

Dit sprak Serge Gregoir, CEO van Eutraco, bijzonder aan: “We zijn de laatste jaren sterk aan het groeien, en die groei willen we verderzetten. Dit nieuwe magazijn past perfect in dat verhaal. Dankzij de extra ruimte kunnen we onze klanten nog beter en efficiënter bedienen, en dat op een duurzame en toekomstgerichte manier. Bovendien verwachten we dat deze uitbreiding van onze ruimte 250 directe en indirecte nieuwe jobs zal creëren.”

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo