DAF Trucks worden opbouwvriendelijker

DAF Trucks vergroot de opbouwvriendelijkheid van zijn vrachtwagens door – onder andere – een chassis aan te bieden met een gatenpatroon van 50 mm naast dat van 60 mm. Daarmee breidt DAF zijn Plug & Play-programma uit waardoor de bestelling en de opbouw van voertuigen sneller en vlotter verloopt.

Samen met de dubbel aangedreven trekkers en bakwagens voor off-road en on-road toepassingen introduceerde DAF vorig jaar het Plug & Play-programma. Dat werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met 25 Europese carrosseriebouwers om de opbouw of ombouw van een voertuig te optimaliseren. Met het programma kunnen de transporteur, de opbouwer en de dealer samen een op maat gemaakt voertuig samenstellen. Het achterliggende idee is dat het ‘huwelijk’ van een opbouw met het DAF-chassis zo eenvoudig mogelijk moet zijn.

DAF breidt nu zijn Plug & Play-programma uit met een serie universele af-fabriek voorbereidingen voor alle andere dan de 25 opbouwers waarmee het al nauw samenwerkt. Die universele opties zijn er voor vijf opbouwen: haakarmen, kranen, kippers, mixers en skiploaders. “Deze opbouwen zijn goed voor ongeveer 90% van de markt”, zegt Cornelis van der Lee, Director Rigid and Vocational Trucks bij DAF. “Niet alleen het chassis kan worden geprepareerd, DAF zorgt ook voor de juiste plaatsing van de connectoren. Hierdoor zullen het informatiedisplay en de schakelaars in de cabine meteen communiceren met de opbouw.”

PTO

Om de opbouwvriendelijkheid te verhogen, biedt DAF nu ook chassisbalken aan met een gatenpatroon van 50 mm naast dat van 60 mm en dat over de volledige lengte van het chassis. De positionering van het gatenpatroon kan als geheel worden aangepast aan de wensen van de carrosseriebouwer – ook als dit helemaal tot aan de achterzijde moet doorlopen. Componenten als de EAS (Engine Aftertreatment System) kunnen volgens de wensen van de vervoeder of de opbouwer op verschillende plaatsen aan het chassis worden geplaatst. De opbouwer kan ook aangeven welke DAF Body Attachment Modules af-fabriek moeten worden gemonteerd zodat de opbouw snel kan worden geplaatst op het volledig vlakke chassis.

Voor het bedienen van de opbouw vanuit de cabine is er een aparte CAN-bus. Daardoor kunnen alle signalen en waarschuwingen worden weergegeven op het informatiedisplay. Hiervoor zijn 51 iconen en 31 tekstblokken (in groen, geel en rood) beschikbaar. Voor het bedienen van de ombouwen zijn er los verkrijgbare schakelaars die kunnen worden gepositioneerd naar de voorkeur van de bestuurder.

Opbouwen hebben vaak ook een Power Take Off (PTO) nodig. DAF heeft 68 PTO-opties, van koppelingsonafhankelijke motor-PTO’s tot koppelingsafhankelijke versnellingsbak power take offs. Ze zijn alle beschikbaar met een pomp- of flensaansluiting. De constructeur biedt nu ook de mogelijkheid om tot drie power take offs terzelfdertijd te bedienen.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo