Goed niveau van inschrijvingen in juli

In tegenstelling tot personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen, waarvan het aantal inschrijvingen in juli sterk is gedaald als gevolg van het tekort aan halfgeleiders, is het aantal inschrijvingen van zware bedrijfsvoertuigen in juli aanzienlijk gestegen. De enige categorie die niet van deze verbetering profiteerde, was die van de zware vrachtwagens.

In juli liet de categorie zware bedrijfsvoertuigen een stijging van de resultaten zien voor zowel de categorie van minder dan 16 ton (+19,1%) als de categorie van meer dan 16 ton (+2,8%). De gecumuleerde resultaten tonen verbeteringen van respectievelijk +8,2% en +13,4% ten opzichte van die van 2020, maar blijven onder die van het recordjaar dat in 2019 werd bereikt. Wij wijzen ook op de uitstekende gezondheid van de markt voor opleggers (die niet wordt beïnvloed door het tekort aan halfgeleiders), waar het aantal inschrijvingen op maandbasis met 28,57% en op zeven maanden tijd met 22,59% is gestegen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo