Iveco engageert zich voor herbebossing

Ook al stoot een vrachtwagen met aardgas minder CO2 uit per afgelegde kilometer, het blijft een fossiele brandstof. Iveco is een belangrijke voorstander van de LNG-aandrijvingstechnologie en lanceert daarom koolstofcompensatieprojecten in verschillende landen.

In het kader van het project “Plant the Future” werkt Iveco samen met organisaties die actief zijn op het gebied van herbebossing. Dit gebeurt in verschillende landen, maar nog niet in België. In Duitsland plant Iveco een boom voor elke nieuwe gebruikte S-Way NP of Stralis NP. In Italië is het merk een samenwerking aangegaan met het e-commerce platform Treedom, dat 300 bomen zal planten – 30 in Italië en de rest in andere delen van de wereld. In Polen heeft Iveco samengewerkt met de vereniging Ecobal, die 5.000 bomen zal planten op een terrein van 5 hectare.
Giandomenico Fioretti, hoofd alternatieve aandrijving bij Iveco: “Wij geloven dat aardgas een sleutelrol te spelen heeft op de weg naar koolstofvrij vervoer. In het lange-afstandsvervoer is deze alternatieve aandrijvingstechnologie de rijpe oplossing die momenteel beschikbaar is om de milieu-impact van de vervoerssector te verminderen. Dit positieve effect kan nog worden versterkt door biomethaan. Vandaag vertegenwoordigt biomethaan 17% van het aardgasverbruik in de vervoersector. Het gebruik ervan zal de komende jaren aanzienlijk toenemen naarmate meer tankstations in gebruik worden genomen en de voordelen van biomethaan beter bekend worden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo