Fiat breidt gamma uit met de Scudo

De integratie in de Stellantis-group begint ook bij Fiat Professional resultaten op te leveren. Het merk kondigt de lancering aan van een nieuwe middelgrote bestelwagen, en haalt daarvoor de naam Scudo opnieuw boven. De nieuwe Fiat Scudo zal zijn basis delen met de Peugeot Expert/Citroën Jumpy/Opel Vivaro.

Fiat had in het verleden al eens de Scudo in zijn gamma, van 1996 tot 2016, en haalt de nam dus nu van onder het stof voor een nieuwe generatie. Net zoals zijn Frans-Duitse broers zal de Fiat Scudo verkrijgbaar zijn met een diesel of in een 100% elektrische versie. Het lichte bedrijfsvoertuig zal worden aangeboden in drie configuraties – bestelwagen, combi en Floor Cab – om aan alle eisen van het beroepsvervoer te voldoen. Er komt ook een personenwagenuitvoering met tot 9 zitplaatsen, die de naam Ulysse krijgt. Beide versies zullen gebouwd worden in de Stellantis-fabriek in Hordain, nabij Valenciennes in Noord-Frankrijk. Die werd in 1992 geopend na de historische joint venture van 1978 tussen de toenmalige groepen Fiat en PSA.

De bestellingen voor de Fiat Scudo zullen tegen eind dit jaar of begin volgend jaar worden geopend.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo