Transports Dick: in Tubeke geven ze er graag een patat op!

Dynamisch en levendig: dat moet zowat de perfecte omschrijving zijn van transportbedrijf Dick uit Tubeke. Een familiebedrijf dat startte met het transport van aardappelen en nu voornamelijk gespecialiseerd is in het transport van spoorwegmateriaal.

Georges Dick is afkomstig uit Staden, een gemeente in de buurt van Roeselare. Net na de tweede wereldoorlog koopt hij een Thornycroft-vrachtwagen om zijn aardappelen en andere landbouwproducten te vervoeren. De familie koopt vervolgens een boerderijdomein in Tubeke uit de zestiende eeuw en de Thornycroft krijgt het gezelschap van twee Henschel-vrachtwagens.

Met de oprichting van Dick Transport bvba is de eerste transportvergunning een feit. De onderneming groeit uit tot specialist in het transport met kipwagens. We zien meteen de intrede van de eerste Magirus-Deutz trekkers en de eerste opleggers van Mol. Eind 1966 is Dick onder meer betrokken bij de bouw van de SHAPE-commandopost in Casteau.

Met de aankoop van een uitschuifbare dieplader aan het einde van de jaren tachtig, slaat Dick Frères nv definitief een andere weg in. Het bedrijf richt zijn pijlen op het uitzonderlijk vervoer, met name het transport van spoorwegmateriaal. In 1997 neemt Dick het bedrijf Deschodt over met Distrigaz (het huidige Fluxys) als belangrijkste klant. Een jaar later is BAEP in Gilly aan de beurt, specialist in het transport van ondeelbare stukken.

De zonen John, Bob en Wim komen aan het roer en breien een vervolg aan de mooie geschiedenis van dit familiebedrijf. John straalt een ongeziene energie uit! En als we het dan toch over energie hebben, moeten we zeker de geleidelijke overstap naar LNG vermelden. Drie van de laatste Iveco S-Way voertuigen zijn met aardgasmotoren uitgerust. De onderneming rondde recent de aanleg van een nieuw terrein van drie hectare af, dat onder meer plaats biedt aan een LNG-tankstation.

Het wagenpark bestaat momenteel uit 23 trekkers, 60 opleggers, tien vrachtwagens met kraan en twee mobiele kranen van 250 ton. Met deze vloot weet de onderneming perfect in te spelen op de meest uitdagende opdrachten met ladingen tot 275 ton.

Tekst: Jean-Paul Cammaerts & Jean-Marie Becker

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo