Amazon plant Belgische webshop

E-commercereus Amazon zou werken aan een specifiek Belgische webshop. Dat blijkt alleszins uit gelekte documenten die Business Insider kon inzien. De operatie krijgt de codenaam ‘Red Devil’ en zou in september operationeel moeten zijn. 

België zou deel uitmaken van een groep van vijf landen waarvoor Amazon een eigen nationale werking wil uitbouwen. Tot nu toe moesten de Belgische klanten ‘uitwijken’ naar Amazon-webshops in de naburige landen. Eerder dit jaar kondigde Amazon al aan dat het een logistiek centrum uitbouwt in Antwerpen. Dat moet nog voor het einde van het jaar operationeel zijn. Een timing die samenvalt met de uitrol van de Belgische webshop. Volgens analisten zijn de plannen van Amazon mogelijk slecht nieuws voor Bol.com. Deze Nederlandse e-commercespeler bouwde in België een stevig marktaandeel uit, net omdat Amazon (nog) niet met een nationale webshop aanwezig was in ons land.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo