DB Schenker opent 50e ‘Eco Warehouse’ na modernisering

De Duitse logistiekdienstverlener DB Schenker heropent zijn terminal in het Nederlandse Tilburg. Het complex onderging een ingrijpende modernisering en is het vijftigste eco-vriendelijke depot van de groep. DB Schenkers ‘Eco Warehouses’ worden energie-efficiënt geëxploiteerd en hebben een lagere CO²-uitstoot. 

De internationale hub kreeg een volledige make-over, waardoor eco-efficiënte en ruimere cross-docking-operaties mogelijk werden met moderne technologie om een grotere mate van milieubescherming te garanderen. Bij de bouw van de nieuwe terminal werden wereldwijde normen voor duurzaam bouwen gehanteerd. Zo is er warmte-isolatie voorzien, naast het gebruik van hernieuwbare grondstoffen uit de regio rond het gebouw, de installatie van moderne natuurlijke verlichtingssystemen voor het welzijn van de werknemers en het gebruik van efficiënte HVAC-systemen voor verwarming, ventilatie en airconditioning. Er werden ook vijf bijenkorven op het terrein geplaatst om de biodiversiteit in de omgeving te vergroten. Opvallend is ook dat DB Schenker het inzetten van semi-geautomatiseerde material handling-processen beschouwt als een energiebesparende maatregel. Daarnaast is het afvalbeheer in de kantoren verbeterd en zijn er oplaadpunten geïnstalleerd voor elektrische fietsen en voertuigen. DB Schenker wil in 2040 CO²-neutraal zijn.

Het gemoderniseerde terminalterrein heeft een oppervlakte van 59.210 m2. Met 90 laaddocks is het magazijn volledig aangepast aan cross-dock-activiteiten voor palletdistributie en kan het meer dan 20.000 zendingen per week verwerken. De site is voorzien op een groei in de transportactiviteiten. De site biedt werk aan in totaal 350 mensen.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo