DB Schenker in etalage: “Beslissing ligt bij Duitse regering”

De Duitse overheid zet DB Schenker, de goederenafdeling van Deutsche Bahn, in de etalage. De overheidspartners van de spoorgoederenvervoerder willen haast maken met de verkoop: de transactie zou nog voor het einde van het jaar voltrokken kunnen worden. Wat de gevolgen zijn voor de Benelux-activiteiten van Schenker is onduidelijk. “Die beslissing ligt bij de Duitse regering”, klinkt het. 

De Duitse regering zou een principeakkoord hebben met Deutsche Bahn over de verkoop van de goederenafdeling. De waarde van het bedrijf wordt geschat op 12 tot 20 miljard euro, al is die inschatting zeer onderhevig aan de evoluties van de internationale economische en geopolitieke situatie. De beslissing om de goederenafdeling in de verkoop te doen volgt op de beslissing van de nieuwe Duitse regeringscoalitie om meer te focussen op passagiersvervoer en binnenlandse trajecten. Duitsland rekent immers op een toenemend gebruik van het openbaar vervoer om zijn wurgende afhankelijkheid van Russische energiebronnen af te bouwen. Toch mag niet vergeten worden dat Schenker, goed voor 75.000 medewerkers wereldwijd, goed is voor een derde van Deutsche Bahns inkomsten en dat het met een operationele winst van 1.2 miljard ook het moederbedrijf opnieuw winstgevend maakte.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo