Solutrans 2023 al bijna vol

In de oneven jaren is de Solutrans beurs in Lyon de grootste bijeenkomst van alle Europese fabrikanten van vrachtwagens, lichte bedrijfsvoertuigen en getrokken materieel, om nog maar te zwijgen van alle andere toeleveranciers in de sector. De editie van 2023 zou geen uitzondering moeten zijn, met 75% van de vloeroppervlakte reeds uitverkocht en enkele interessante nieuwigheden op het programma.

Dit wordt de 17e editie van een evenement dat begon als een regionale vakbeurs, maar dat zich inmiddels heeft ontwikkeld tot een evenement waar je moeilijk omheen kunt, naast de IAA in Hannover in de even jaren. Het vindt plaats van 21 tot 25 november 2023 in Lyon Eurexpo en moet volgens de organisatoren duizend exposanten en 50.000 professionele bezoekers bijeenbrengen.

Ook Solutrans gaat met zijn tijd mee: naast nieuwe energieën, die al een sterk punt waren van de editie van 2021, zal de beurs ook plaats inruimen voor een trend die in Frankrijk al vrij sterk is, maar die zich ook in België zal ontwikkelen: retrofitting, of de ombouw van dieseltrucks tot emissievrije vrachtwagens. Ook de last-mile logistiek wordt niet vergeten, met een ruimte voor een dertigtal exposanten van cargobikes, waaronder een overdekte testbaan waar de fietsen in reële situaties (in de stad, op een heuvel, in krappe ruimtes) aan bod komen.

Solutrans zal ook de locatie zijn voor de Truck of the Year en andere soortgelijke awards, een teken dat Lyon in 2023 inderdaad de belangrijkste beurs van het jaar in Europa zal zijn.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo