Montea en Intergamma ontwikkelen 95.000m² in Nederlandse Tiel

Vastgoedontwikkelaar en -investeerder Montea en Intergamma, de groep achter de bouwmarkten Gamma en Karwei, gaan een samenwerking aan voor de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum van 95.000 vierkante meter in Tiel (Nederland). Dit brownfieldcomplex consolideert vier vestigingen in één site, wat de efficiëntie en duurzaamheid van de operaties ten goede komt. 

Het nieuwe distributiecentrum verrijst op de site van een voormalige glasfabriek in Tiel. De site zal beschikken over 22.000 zonnepanelen en wordt op termijn wellicht voorzien van batterijcapaciteit om de opgewekte energie op te slaan. Het project kan bogen op een BREEAM Excellent-certificering.

Na voltooiing van deze ontwikkeling in de zomer van 2025 resteert er nog circa 200.000 m² bouwrijpe grond. Intergamma en Montea sluiten een langjarige huurovereenkomst af van 15 jaar onder de gebruikelijke voorbehouden. De totale additionele investering bovenop de actuele grondwaarde bedraagt circa € 68,25 miljoen en het verwachte aanvangsrendement zal bij oplevering minimaal 6,25% bedragen. Industrial Real Estate Partners was betrokken bij de transactie als adviseur. Montea werd juridisch bijgestaan door Hemwood advocaten.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo