Dematra neemt Nouwens Transport (Breda) over

De Dematra Group, gespecialiseerd in logistieke diensten en fijnmazige distributie, heeft de firma Nouwens Transport Breda BV overgenomen. Via deze overname betreedt Dematra de Nederlandse markt.

Tot nu toe werkte Dematra voor Nederland samen met Klaassen. Nouwens Transport Breda BV is gespecialiseerd in transport en opslag van hoogwaardige goederen, waaronder consumentenelektronica, farmaceutische producten en voeding. Nouwens vervoert deze goederen in de Benelux en heel Europa, inclusief een 24-uurs distributie naar het Verenigd Koninkrijk, met een vloot van 75 voertuigen.

“Dematra en Nouwens zullen door deze overname hun klanten beter van dienst kunnen zijn, omdat ze een breder dienstenpakket kunnen aanbieden”, aldus d directie van Dematra. “Achter de schermen zullen Nouwens Transport en Dematra elk zelfstandig focussen op hun eigen operationele specialisatie. Ik ben verheugd en trots dat we deze stap hebben kunnen zetten. De gesprekken met Dematra verliepen heel plezierig en de plannen die ze hebben sluiten perfect aan met onze wensen en ambities. Het huidige management blijft aan en de naam ‘Nouwens’ blijft gelukkig zichtbaar op de wegen. Mede hierdoor ben ik ervan overtuigd dat deze overname een succesverhaal gaat worden”, aldus Dennis Nouwens, oprichter van Nouwens Transport Breda BV.

Het is de tweede overname van Dematra Group op korte tijd. In mei dit jaar werd De Sloover uit Zulte overgenomen. De gecombineerde groep Dematra – De Sloover – Nouwens haalde in 2022 een omzet van meer dan 60 miljoen euro.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo